Overwatch League-spelare får sparken efter anklagelser om sexuella närmanden (Uppdaterad)

Overwatch League-laget Boston Uprisings Jonathan ”DreamKazper” Sanchez stängs av efter anklagelser om sexuella närmanden mot ett minderårigt fan.

Overwatch League-spelaren Jonathan "DreamKazper" Sanchez stängs av.
Overwatch League-spelaren Jonathan "DreamKazper" Sanchez stängs av.

Uppdatering 22:45: Boston Uprising har gått ut med att Jonathan "DreamKazper" Sanchez sparkats från laget.

Ursprunglig artikel:

Overwatch League och Boston Uprising gick under natten till måndag svensk tid ut med att de stänger av Jonathan ”DreamKazper” Sanchez. Detta skedde bara någon timme efter att esportmagasinet Inven Global publicerat en artikel om anklagelser ett minderårigt fan lagt upp på nätet. Enligt fanet ska 21-årige DreamKazper ha tagit kontakt med henne och senare gjort sexuella närmanden trots att han vetat att hon var minderårig. Detta ska ha skett genom Twitter DMs, Facetime och Snapchat.

DreamKazper är en av Boston Uprisings stjärnspelare och ligger just nu på fjärdeplats i Overwatch Leagues spelarrankningar. Avstängningen kommer efter att laget vunnit en viktig 4-0 seger under lördagen mot laget Houston Outlaws som svensken Lucas ”Mendokusaii” Håkansson är med i.

Overwatch League och Boston Uprising sager att de kommer utreda anklagelserna mot DreamKazper som är avstängd tills vidare på obestämd tid. Bilderna som lagts ut på meddelandena DreamKazper ska ha skickat till det minderåriga fanet har inte kunnat verifierats och Läget väljer därför att inte publicera dem.

DreamKazper har i skrivande stund inte kommenterat anklagelserna eller avstängningen. Hans Twitterkonto har varit inaktivt sen natten till söndag.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget