Nya guldchanser för Sverige i Nations Cup i helgen

Henrik von Eckermann ingår i helgens hopplag.
Henrik von Eckermann ingår i helgens hopplag.

I helgen är det dubbelt upp för svenskarna i Nations Cup. Dressyrlaget försvarar förra helgens guld i Danmark och hopplaget rider för seger i Rom.

I helgen blir det trippelt upp i ridsport. I Nations Cup tävlar svenska lag i hoppning och dressyr. Även i fälttävlan, som hålls i England, har Sverige en startande - Therese Viklund med hästen Diabolique. Dock har Sverige inte något eget lag som tävlar.

Helgens hopptävlingarna, som hålls i Rom, Italien, är en av få chanser att få tävla i lag på högsta nivå och därför en viktig del inför VM-uppladdningen.

– Vi är jätteglada över att ha fått en inbjudan till Rom. Det gäller att vi visar framfötterna så att vi blir inbjudna även framöver, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Tinne Vilhelmson Silfvén ställer upp med hästen Paridon Magi.
Tinne Vilhelmson Silfvén ställer upp med hästen Paridon Magi.

I september i år är det dags för VM i Tryon, USA. Sveriges förbundskapten i hoppning, Henrik Ankarcrona, har därför fullt upp med förberedandet inför mästerskapet.

– Det är en del av pusslandet inför VM. Jag försöker testa nya ekipage och ge dem mer rutin, samtidigt som jag vill ha ett slagkraftigt lag på plats, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Även inom dressyren pusslas det med laget. Under förra helgens premiär av FEI Nations Cup i Compiègne, Frankrike, vart det en solklar vinst för det svenska laget. Till helgens tävling i Uggerhalne, Danmark är hela vinstlaget utbytt med nya ekipage. I stället får vi bland annat se Tinne Vilhelmsson Silfvén och Therese Nilshagen tävla för Sverige.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget