Nya dopningsfall från OS i London

Den armeniska tyngdlyftaren Meline Daluzjuan, 31 och den lettiska längdhopparen Ineta Radevica, 37 har åkt fast för dopning. Deltagarna från OS i London 2012 har åkt fast i de omtester som Internationella olympiska kommittén, IOK har gjort.

Lettiska längdhopparen Ineta Radevica har åkt fast i omtester från olympiska spelen.
Lettiska längdhopparen Ineta Radevica har åkt fast i omtester från olympiska spelen.

Olympiska sommarspelen ägde rum 2012 i London och sedan dess har avslöjanden om dopningsfall fortsatt att komma upp till ytan. Från enbart OS i London har ett dussintal dopingfall kunnat konstateras i efterhand.

Nu avslöjas det även att de två idrottarna Meline Daluzjuan, 31 och Ineta Radevica, 37 dopat sig under spelen i London. Båda idrottarna har använt sig av anabola steroider för att förbättra deras prestationer, något som enligt regelverket är strikt förbudet.

Trots att de båda idrottarna avslutat sina karriärer kan de ändå straffas för deras dopningsbrott.

Meline Daluzjuan tävlade i sommarspelen 2012 men lyckades inte ta någon medalj. Ineta Radevica placerade sig på en fjärde plats i OS 2012 och missade därmed precis en medaljplats.

Internationella olympiska kommittén har med hjälp av nya tester kunnat leta efter tidigare okända substanser. Tack vare dessa nya tester har IOK lyckats hitta 110 dopingsfall sedan 2004 och framåt. Det är alltså dessa tester som Meline Dakuzjuan och Ineta Radevica åkt fast i.

IOK kommer att fortsätta genomföra dopingtester från idrottare vid Olympiska spelen i London fram till början av 2020 då preskriptionstiden går ut.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget