Nu vill Hockeyallsvenskan gå mot NHL-rinkar

Sveriges andraliga i ishockey tror att mindre rinkar skulle leda till mer underhållning.
Sveriges andraliga i ishockey tror att mindre rinkar skulle leda till mer underhållning.

I dag finns det tre olika rinkstorlekar. Den svenska modellen är den bredaste på 30 meter. Hockeyallsvenskan vill nu gå mot mindre rinkar även i Sverige.

– Något som våra fantastiska supportrar skulle älska, säger Erik Ryman, sportchef i HockeyAllsvenskan.

Under torsdagen gick Hockeyallsvenskan ut med ett pressmeddelande där de deklarerar att de vill röra sig mot mindre rinkar i Sverige.

– Vi tror att en än mer fartfylld och intensiv hockey med fler målchanser i högt tempo är något som våra fantastiska supportrar skulle älska, säger Erik Ryman, sportchef i Hockeyallsvenskan i ett pressmeddelande.

Erik Ryman är också medveten om att det här bara är början på processen och att det är mycket arbete kvar som ska göras.

– Vi har en process igång där nästa steg är att stämma av med ligans klubbar, publik och övriga intressenter kring frågan. Sen får man ha respekt för det faktum att det dels är en komplicerad process med omställning av arenor men dels att vi står inför det faktum att arenorna ofta delas med annan skridskoverksamhet och med flera lag. Men som helhet tror vi att Hockeyallsvenskan skulle ha mycket att vinna på att kunna spela på liten rink och om det faller väl ut så kan övriga Hockeysverige ta efter.

Webbfråga Vilken storlek vill du ha på rinkarna i Sverige?

Visa resultat
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget