Modos succétränare på väg till Leksand

Björn Hellkvist under Hockeyallsvenskans upptaktsträff.
Björn Hellkvist under Hockeyallsvenskans upptaktsträff.

Modo har efter ett par tuffa säsonger sedan nedflyttningen från SHL 2016 blivit ett topplag i Allsvenskan. Mycket tack vare coachen Björn Hellkvist, som har förvandlat laget till en utmanare. Men nu kan han vara på väg till laget som spelade Modo ur SHL.

Det var Sportbladet som var först med att rapportera att Leksand har kontaktat 43-åringen. Något som Björn Hellkvist själv bekräftar. Leksand är tillsammans med Skellefteå AIK de enda klubbarna i SHL utan huvudtränare just nu.

Leksand har jagat flera olika tränare och bland annat fått nej från Jörgen Jönsson. Nu är man nära att knyta till sig Björn Hellkvist som är sugen på att ta sig an utmaningen. Han är dock noga med att poängtera att det är klubbarna som måste komma överens.

– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning, säger Hellkvist till Sportbladet.

Vidare menar Sportbladet att Leksand vill ha upp J20-tränaren tillika klubblegendaren Mikael Karlberg som har ryktats till bland annat Frölunda. Sista posten vill Leksand enligt uppgifter fylla med Fredrik Hallberg.

Mer från: Sport
Mer från Läget