Mirakelvändning tog Sverige till VM-slutspel och OS

Sveriges lagkapten Niklas Edin
Sveriges lagkapten Niklas Edin

Lag Edin såg ut att gå mot en tung förlust i nattens match i curling-VM i Calgary. Men i sista omgången kom vändningen. Segern gjorde Sverige klara för både VM-slutspel och OS.

Det var värdnationen Kanada som startade starkast i nattens gruppspelsmatch. Efter sju omgångar ledde de med hela 6-2. Trots tre svenska poäng i den åttonde omgången ledde Kanada alltjämt. En ledning de behöll fram till den tionde och sista omgången. Inför den allra sista stenen hade Sverige en sten närmast boet. Sverige behövde säkra minst tre poäng i omgången för seger. Niklas Edins nerver pallade trycket och Kanadas bästa sten stöttes bort av den svenska stenen. Kvar fanns fyra svenska stenar närmast boet och segern var ett faktum.

Resultatet 9-7 till Sverige innebär både vidare avancemang i VM och kvalificering till OS i Peking 2022. Innan slutspel kvarstår två matcher i gruppspelet för Lag Edin. Första matchen spelas mot Tyskland fredag 03.00 svensk tid. Japan står för sista drabbningen i gruppen 22.00 samma dag.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget