Messi straffas av PSG

Lionel Messi bär Paris Saint-Germans klubbtröja till vardags. Men efter en otillåten semesterdag ser det ut som att tröjan får ligga i garderoben de kommande veckorna.

Lionel Messi har ingen aning om att både en förlust och avstängning väntar honom.
Lionel Messi har ingen aning om att både en förlust och avstängning väntar honom.

Igår kväll rapporterade TT om att fotbollsproffset Lionel Messi stängs av från Paris SG. Detta efter att ha rest till Saudiarabien utan godkännande från hemmaklubben. Avstängningen ska enligt franska medier och en källa från PSG gälla i två veckor. Men en ytterligare källa inifrån menar att den bara kommer pågå några dagar.

Det var efter förlusten på hemmaplan i söndags som Messi åkte till Saudiarabien, där han är turistambassadör. I vanliga fall brukar spelarna få en vilodag efter spelade matcher, men eftersom PSG förlorade ställde tränaren in den lediga dagen. En semesterdag istället för att hjälpa laget innebär konskenser för Messi, som blir utan träningar, matcher och lön under den två veckor långa avstängningen.

Efter förlusten var humöret inte på topp längre.
Efter förlusten var humöret inte på topp längre.

35-åringen har spelat för PSG sedan 2021, där han har gjort 31 mål under 69 matcher. Kontraktet med den franska klubben går ut efter säsongen. Vilken klubb som blir Messis nya hem finns det ännu bara spekulationer om.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget