Medvedev vinnare i Miami

Daniil Medvedev, poserar med sin trofé efter att ha besegrat Jannik Sinner i Miami Opens final.
Daniil Medvedev, poserar med sin trofé efter att ha besegrat Jannik Sinner i Miami Opens final.

Daniil Medvedev är tillbaka på topp efter att igår kväll vunnit Miami Opens final. Han besegrade den formstarke italienaren Jannik Sinner med siffrorna 7–5, 6–3.

– Folket i Miami älskar tennis och jag älskar folket i Miami, säger en glad Medvedev på planen direkt efter matchen.

Det var på förhand inte självklart vem som skulle bära favoritskapet i söndagens final mellan italienske Jannik Sinner och ryske Daniil Medvedev. Ryssen hade förvisso vunnit deras fem tidigare möten, men det fanns annat som talade för en italiensk vinst. Den 21-årige Sinner hade nämligen imponerat stort på publiken i Miami då han i semifinalen slog ut världsettan Carlos Alcaraz i en dramatisk match.

En jämn start

Efter att båda hållit sina servegame fram till ställningen 2–2 tog den unge Sinner kommandot. Efter ett utdraget och böljande game visade en kort volley vägen. Men Sinners lycka blev kortvarig. Redan i nästa game bröt Medvedev tillbaka till 3–3 och i setets sista game var det dags igen. Medvedev bröt Sinners serve och tog därmed hem första set med 7–5.

I andra set fortsatte ryssen att prestera och tog tidigt ledningen med 2–0. Därefter ledde han setet fram till det sista gamet som han vann blankt. Titeln blev årets fjärde för Medvedev och hans nittonde totalt. Nu står grussäsongen näst på tur – och den brukar inte falla i smaken för ryssen.

 – Nu börjar grussäsongen, vi får se hur det går för dig då, skämtade Sinner i ett tal efter matchen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget