Medaljregn för de svenska truppgymnasterna

I helgen avgjordes de nordiska mästerskapen för juniorer i truppgymnastik. Alla svenska lag hamnade på pallen och stödet från åskådarna var stort både hemma i tv-sofforna och på plats i arenan.

Jubel under ena herrlagets trampett.
Jubel under ena herrlagets trampett.

Under lördagen tävlade lag från Sverige under de nordiska mästerskapen i staden Randers i Danmark. Det var gymnaster som är mellan 15 och 17 år som deltog. Tävlingen kunde både ses på plats och live på YouTube. Sverige visade upp sig från sin bästa sida och samtliga lag hamnade på pallen. I truppgymnastik tävlar lagen i tumbling, trampett och fristående och alla svenska lag var stabila i alla tre grenar.

De svenska lagen har kvalat in och har genom det fått möjlighet att representera sitt land. Sverige hade ett lag i mixklassen, två lag i damklassen och två lag i herrklassen. Mixen inledde dagen med ett guld och så här säger tränare Shiralee McGowan om vinsten till Läget:

– Det känns väldigt kul och overkligt. Sammanhållningen stärktes under helgen. Det var fantastiskt att se glädjen i ögonen på gymnasterna när de såg allt stöd från läktaren.

Nästa mål för vissa i de svenska lagen är SM i maj.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget