Malmö FF vinner – med spelare misstänkt för rattfylla

Måndagskvällens allsvenska match slutade med klar vinst för Malmö FF, som besegrade IFK Norrköping med 3-0.

Matchens stora snackis blev dock MFF:s stjärnspelare Sergio Peñas, som startade hemmamatchen – trots att han förra veckan greps för rattfylla.

Gårdagens vinst mot IFK Norrköping blev Malmö FF:s fjärde raka seger i allsvenskan, och därmed ligger laget fortsatt i serieledning på tolv poäng.

Trots det kritiseras nu laget för beslutet att låta mittfältaren Sergio Peña spela.

Malmö FF:s mittfältare Sergio Peñas är misstänkt för grovt rattfylleri
Malmö FF:s mittfältare Sergio Peñas är misstänkt för grovt rattfylleri

Misstänkt för grovt rattfylleri

Peña greps i tisdags förra veckan, misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning i centrala Malmö. Han har erkänt brotten och kommenterar i en intervju med Expressen händelsen:

–Jag ber om ursäkt till klubben, lagkamraterna och supportrarna.

MFF-tränaren Henrik Rydström har fått försvara det kritiserade beslutet att inkludera brottsmisstänkte Peña i gårdagens startelva:

–Det går att hålla två tankar i huvudet parallellt, du kan fördöma det samtidigt som du kan spela en fotbollsmatch, säger han till Discovery +.

MFF-tränaren Henrik Rydström har fått försvara gårdagens laguppställning
MFF-tränaren Henrik Rydström har fått försvara gårdagens laguppställning

“Vidtagit disciplinära åtgärder”

Enligt MFF:s sportchef Daniel Andersson, har Peña redan bestraffats av klubben.

–Vi är medvetna om detta och tar stort avstånd. Vi har pratat med spelaren och vidtagit disciplinära åtgärder, säger han till SVT Sport.

“Det är mellan oss och arbetstagaren”

Vilken typ av bestraffning Peña har fått har MFF inte gått ut med, och enligt vd:n Niclas Carlnén är det “mellan oss och arbetstagaren.”

Rydström har dock sagt att Peña har fått förklara sig inför laget.

–Jag var otroligt besviken på honom. Först för faran han utsätter andra människor för. Det andra är så att han gör att vi sitter och pratar om det här, inte om att vi vinner med 3–0 mot en väldigt bra motståndare, säger han.

När Peña greps under tisdagskvällen förra veckan körde han i 70 kilometer i timmen på en 40-väg, och hade 1,3 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri ligger på 1,0 promille vilket kan ge två år i fängelse.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget