Malmö FF sparkar sin tränare.

Sportchefen Daniel Andersson tar tillfälligt över rollen som tränare i MMF.
Sportchefen Daniel Andersson tar tillfälligt över rollen som tränare i MMF.

Magnus Pehrsson sparkas som huvudtränare för Malmö FF. Daniel Andersson tar tillfälligt klivet från sportchef till tränare.

Efter Malmös tredje raka förlust, senast mot nykomlingen Trelleborg och besvikelsen över Svenska Cupen finalen mot Djurgården, får Magnus Pehrsson avgå från sin position som tränare för Malmö FF.

Malmö som vunnit Allsvenskan fyra gånger de fem senaste säsongerna har haft en mardrömsinledning på säsongen. Efter nio spelade omgångar har Malmö elva poäng, någonting som är för dåligt för ett lag som utmanar om titeln, och Pehrssons avgång kom inte som en överraskning.

"Våra resultat hittills är en stor besvikelse. Det är ett tråkigt men nödvändigt beslut. Nu är min uppgift att omprioritera resurser för att skapa bästa förutsättningar för Daniel Andersson", säger Malmö FF:s vd Niclas Carlnén i ett pressmeddelande.

Daniel Andersson som spelat för och varit assisterande tränare i MFF förut, tar temporärt över huvudtränarrollen. Andersson kommer att leda laget fram tills VM upphållet i sommar. Hans första utmaning blir att besegra serieledande Hammarby, som ligger elva poäng före Malmö med en match mindre spelad.

"Vi har hamnat i en tuff situation. Nu ska vi se till att vända den negativa trenden så snabbt som möjligt. Vi har tre matcher framför oss innan uppehållet där det gäller att få resultat. Den utmaningen börjar i Stockholm på onsdag", säger Daniel Andersson.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget