LHC värvar tillbaka stjärna

Säsongen 2014/15 vann Linköping HCs damer SM-guld i ishockey. En av lagets bärande spelare var då Jennifer Wakefield som nu är klar för en ny sejour i klubben.

– I bakhuvudet har jag nog alltid haft tanken att vilja återvända till Linköping, säger Jennifer Wakefield till Linköpings hemsida.

Jennifer Wakefield i SM-slutspelet 2015.
Jennifer Wakefield i SM-slutspelet 2015.

Jennifer Wakefield lämnade Linköping 2017 för Luleå där hon vann ett SM-guld innan hon gick vidare för att spela en säsong för Brynäs. Senaste säsongen representerade hon Djurgårdens IF.

Med sina två SM-guld, ett OS-guld och sex VM-medaljer, varav ett guld, är Wakefield än en av de mest meriterade spelarna i SDHL. Till Linköpings hemsida säger hon att hon fortfarande är hungrig på fler titlar.

– Varje säsong är målet att vinna. Jag tycker att det finns jobb kvar att göra för att komma tillbaka som utmanare och ta tillbaka LHC till där de var. Jag är som sagt väldigt glad över att vara en del av LHC igen, då jag alltid har känt en stor stolthet över att representera föreningen.

Under sina tre tidigare säsonger i Linköping gjorde hon sanslösa 156 poäng på 85 matcher. Senaste säsongen hon spelade i Linköping gjorde hon också 34 mål på 30 matcher vilket gav en seger i målligan. Hon ser sig dock som en mer komplett spelare nu än vad hon var när hon lämnade.

 – Jag har utvecklats till en spelare som jobbar över hela banan, istället för att bara vara ett offensivt hot. Jag tror inte att man någonsin utvecklas färdigt, så jag ser fram emot att fortsätta utvecklas under säsongen.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget