Landslagstruppen presenterad- hon blir skrällen

Sverige kommer spela mot både Kroatien och Ukraina under den kommande samlingen.
Sverige kommer spela mot både Kroatien och Ukraina under den kommande samlingen.

Tidigare idag presenterades damlandslagets truppen till nästa VM-kvalmatch Den stora skrällen är att Växjö DFF:s anfallare Anna Anvegård är uttagen.

- Det känns lite overkligt, säger Anvegård till vxonews.se

Den 7 och 12 juni spelar Sveriges damlandslag en viktiga kvalmatcher mot Kroatien och Ukraina. Under tisdagen presenterade förbundskaptenen Peter Gerhardsson truppen som ska fixa avancemanget. Den uttagna truppen är densamma som slog Ungern med 5-0 senast, med ett par förändringar.

Uttagningen av Kopparberg/Göteborgs målvakt Jennifer Falk istället för den gravida Hilda Carlén var förväntad men att 21-åriga anfallaren Anna Anvegård från den damallsvenska nykomlingen Växjö DFF fick desto fler att höja på ögonbrynen.

- Anna har gjort mycket mål i elitettan tidigare och nu även visat att hon håller för Allsvenskan. Hon är alltid inblandad i farligheter, säger Gerhardsson till Sportbladet.

Får Anna Anvegård göra landslagsdebut i juni?
Får Anna Anvegård göra landslagsdebut i juni?

Anvegård har under sin första säsong i Damallsvenskan hittills gjort tre mål på fem matcher. En av de som fick lämna plats var Marija Banusic, som var med när Sverige senast mötte Kroatien. Hon kommer istället spela med U-23 landslaget.

Sverige leder för närvarande sin kvalgrupp på 12 poäng före tvåan Danmark som har 9.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget