Klüft kliver in i rutan igen

Klüft har tidigare lett Viasats OS-sändningar.
Klüft har tidigare lett Viasats OS-sändningar.

Carolina Klüft blir expertkommentator i friidrott. Den tidigare olympiska mästarinnan och trippla VM-guldvinnaren, som tidigare varit programledare i Viasat, debuterar som expert för SVT i juni.

− En drömvärvning, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson i ett pressmeddelande.

Sex år efter den egna karriärens slut blir Carolina Klüft friidrottsexpert för SVT. Där blir den tidigare sjukamparen kollega med före detta höjdhopparen Kajsa Bergquist och löparen Anders Gärderud.

− Det ska bli spännande att få tillhöra det här fantastiska teamet och lära av deras kunskap och erfarenhet. Som sjukampare har jag koll på många olika grenar och tekniker och har dessutom varit med på många stora mästerskap, säger Klüft i SVT:s pressmeddelande.

Nöjd sportchef

SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson är nöjd med sin senaste anställning.

− Vi är mycket glada att förstärka vårt redan starka friidrottsteam ytterligare. Carolina Klüft är en av våra största genom tiderna och har dessutom redan stor erfarenhet av TV-mediet. Hon är en drömvärvning, säger Jönsson.

Varit programledare

Jobbet i SVT är inte Carolina Klüfts första TV-uppdrag sedan karriären tog slut. I både vinter-OS 2014 och sommar-OS 2016 ledde hon Viasats sändningar tillsammans med Ola Wenström och Niklas Jihde. Efter att kontraktet med Viasat gick ut har hon även hunnit med att vara programledare för SVT:s underhållningsprogram ”Duellen”.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget