Kadewere sänkte Örebro

Tino Kadewere har nu gjort fyra mål i Allsvenskan.
Tino Kadewere har nu gjort fyra mål i Allsvenskan.

Djurgården är tillbaka på ett vinnande spår. En soloräd av Tino Kadewere fixade tredje raka segern.

Det var en hel del spelare borta i båda lagen med skador och avstängningar. I Örebro saknades Brendan Hines-Ike, Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson, alla med avstängningar. I Djurgården saknades skadade Jonathan Augustinsson, Haris Radetinac och Andreas Isaksson. Även Jowra Movsisian och Jonas Olsson tvingades bryta matchen med skador.

Trots det utvecklades det till en intressant match på Tele2 Arena, inför 10 104 åskådare.

Mrabti låg bakom det mesta

Sedan Kerim Mrabti kom tillbaka från sin lårskada har Djurgården vunnit tre raka matcher. Inledningen av Allsvenskan såg knackig ut för de blårandiga, men nu har de börjat hitta formen.

Och det var kanske inte så förvånande att just Mrabti låg bakom de hetaste chanserna i matchen. I den 28:e minuten var han nära att öppna målskyttet på Jacob Une Larssons inlägg, men nicken gick tätt utanför bortre stolpen. Strax innan halvtid spelade han även fram Jonathan Ring till ett bra läge, men avslutet räddades av Örebros Oscar Jansson.

Mrabti satte sedan spiken i kistan när han avslutade en vacker kontring och placerade in 2-0 i slutminuterna. Däremellan hade Tino Kadewere dribblat sig igenom Örebros försvar och placerat in ledningsmålet i 67:e minuten.

Sportchefen Bosse Andersson är nog nervös över att Mrabtis kontrakt går ut efter säsongen. Skriver han inte på något nytt avtal måste Djurgården sälja honom i sommar för att han inte ska lämna gratis. Ingen rolig situation där det kan bli svårt att hitta en ersättare.

Örebros fina spel var som bortblåst

Inför säsongen tippades Örebro att hamna på nedre halvan. Därför kom deras fina inledning på säsongen lite som en chock. Inför matchen mot Hammarby i förra omgången var laget obesegrat, men idag såg de ut som ett bottenlag igen. De lyckades inte komma till speciellt många farligheter och blev överkörda av ett taggat Djurgården i andra halvlek. Närmast var Michael Omoh när han väggade sig fram till ett bra läge innanför straffområdet, men avslutet gick högt över.

Det märktes att deras bäste målskytt, Kennedy Igboananike, saknades. Hans djupledslöpningar ger Örebro fler alternativ i anfallsspelet.

Matchen innebär att Djurgården går upp på 14 poäng, medan Örebro är kvar på 15 poäng med en match mindre spelad.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget