JSM-guld för Erik Ekelund i thaiboxning

I helgen gick junior-SM i thaiboxning av stapeln i Tranås.

I -75-kilosklassen vann 17-årige Erik Ekelund från Slagskeppet BK i Stockholm.

– Det var skönt att avsluta på topp, säger Ekelund som i finalen gick sin sista juniormatch någonsin.

Erik Ekelund med coacherna Magnus Blomberg och Ricardo Gonzales.
Erik Ekelund med coacherna Magnus Blomberg och Ricardo Gonzales.

Det var en pressad Erik Ekelund som anlände till tävlingslokalen i Tranås i helgen. Innan turneringen hade han fem matcher i bagaget och nio års träningserfarenhet. I förra årets JSM blev det förlust i finalen – vilket resulterade i silver. Erik fyller 18 om bara en månad så det här var den sista chansen att kamma hem ett JSM-guld.

I semifinalen mötte Erik Ekelund Taisir Khatib från Tranås Muaythai Klubb, som tävlade på hemmaplan. I andra ronden kastade Khatibs coacher in handduken och vilket gjorde att Ekelund vann och blev klar för final.

I finalen mötte han Irakli Ninindze från South Side Muaythai IF. Bara två veckor tidigare hade de sparrats mot varandra – på Ninindzes hemmaklubb i Handen i Stockholm. Ekelund tror att sparringen i det långa loppet var en fördel för honom.

– Eftersom vi var på hans klubb tror jag att han fick en bättre känsla efter sparringen. Men just därför tror jag att han kan ha sett mig som en sämre motståndare än vad jag är, säger Ekelund till Läget

Erik Ekelund vann finalen med 3–0. Han menar att han var bättre förberedd än förra året.

– Jag hade jobbat med den mentala biten. All träning jag har lagt ner kommer bidra till att jag har energin hela matchen.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget