Det är stjärntätt på väggarna i Strandbjörkshallens entré. Bilder på Mats Wilander, Jonas Björkman och Stefan Edberg tävlar om besökarnas uppmärksamhet med sina storvuxna meritlistor.
På grusplanen utanför har 13-åriga Elise Brodén från Karlskrona precis besegrat en klubbkompis i söndagssolen. Nu sitter i hon i klubbrummet, omgiven av pokaler och provkollektioner av träningskläder. Hon är en av tjejerna som från slutet av maj till oktober kommer delta i Öjaby TKs projekt.
– Det ska bli jättekul att få träffa alla de andra tjejerna och få utveckla mitt spel samtidigt, säger Elise, som fick sitt första tennisracket redan som ettåring.
Bakom initiativet står John Björksund, 21, som både kommer leda träningarna och projektet i sin helhet. När han pratar om satsningen har han svårt att dölja sin entusiasm. Han hoppas att det kan bli ett lyft för tjejerna.
– För många kan det vara en jobbig ålder. Det är pubertet och man vill passa in samtidigt som det är mycket press i skolan. Och sen tennisen utöver det. Då är man iväg och tävlar flera helger varje månad. Ibland ser jag att en del har kompisar med sig, men det är inte så vanligt, berättar han.
Han tror inte det är mer ensamt att spela tennis som tjej än som kille. Däremot känner tjejerna ofta större krav på sig från andra håll och det är lätt att förväntningar från vänner och skola går ut över tennisen. Elise kan känna igen sig i den beskrivningen.
– När man har mycket i skolan kan det vara lite stressigt att ha tolv timmar tennis i veckan. Ibland har jag känt mig pressad, men då är det är skönt att ha familjen som stöttar.
Sista helgen i maj servar projektet igång med ett läger i Växjö där träning, teori och teambuilding förenas på schemat. Tio tjejer från Blekinge, Skåne och Småland kommer delta i satsningen.
– Det är ett gäng duktiga tjejer som brinner för tennis som är med i projektet, men det är ingen elitsatsning, säger Björksund, som redan hoppas kunna göra om satsningen i större skala - under ett helt år och med dubbelt så många deltagare.
Vissa av tjejerna har redan framtiden utstakad för sig. Som Elise. Först vill hon gå på tennisgymnasium. Därefter är drömmen är att spela på college i USA och slutligen nå WTA-touren.
– Vill de bli proffs får de givetvis satsa på det, men mitt mål är bara hålla kvar dem inom tennisen för att det är en sjukt rolig sport, säger Björksund.
– Forskning visar att de som är bäst mellan 12 och 16 ändå inte blir de största stjärnorna. Det är ett till skäl att få fler att fortsätta spela.
Själv har han spelat tennis sen barnsben. Som bäst var han rankad topp 40 i Sverige. Men trots att han gick på tennisgymnasium hade han redan som 13-åring bestämt sig att det var tränare han ville bli.
– Du måste förstå hur det är att vara tennisspelare för att ha empatin som tränare. Man måste veta vilka situationer som är jobbiga för spelarna för att kunna hjälpa dem. Därför fortsatte jag spela så länge. Sen är det världens bästa sport också.
Sedan ett år tillbaka jobbar Björksund som tränare på heltid. Mungiporna slår nästan i taket när han säger att det är hans drömjobb. Idén till projektet kom däremot tidigare, när han tillsammans med några föräldrar drog ihop ett gäng tjejer för att träna och umgås under en helg. Den här gången ville han göra något större.
– Tennis är en dyr sport så mycket tid har gått åt till att lösa finansieringen. Bland annat har vi sökt idrottslyft från tennisförbundet och jag har varit runt och jagat sponsorer, men nu är allt klart.
Träningspassen kommer bygga på tennis-strategen Craig O'Shannessys forskning som utgår från statistiken i spelet. Den visar bland annat vinnaren i ett game oftast är den som vunnit första bollen.
– Det är en sak som jag kommer försöka få in i deras spel. Då gäller det att få in det tänket på träning. Till exempel genom ett nytt slags matchspel där första bollen alltid är värd dubbelt så mycket.
Samtidigt är det viktig att bygga upp en stark gemenskap i gruppen. Under lägret i Växjö kommer Björksund försöka få tjejerna att koppla bort tennisen på kvällarna och bara ha kul tillsammans.
– Det går inte bara att kötta hela vägen, Det måste vara kul också, annars slutar man. Det är vad det här projektet handlar om.
Efter det inledande lägret kommer gruppen ses på olika tävlingar under sommaren, bland annat junior-SM, innan projektet avslutas med ett till läger i oktober. De kommande månaderna är viktiga för Björksund på flera plan.
– Vi har väldigt många duktiga tjejer inom tennisen, men killarna får fortfarande mycket av uppmärksamheten. Därför tycker jag det är viktigt att stötta tjejerna. Sen är det också ett nytt steg i min tränarkarriär. Förhoppningsvis kan jag utvecklas lika mycket som dem.
Responsen har varit överväldigande. Flera föräldrar har hört av sig och tackat honom för initiativet. De vet att det kan vara en jobbigt tid för deras döttrar och hoppas att projektet blir ett minne för livet. Själv har Björksund minst lika höga förhoppningar.
– I oktober hoppas jag att vi har ett tajt tjejgäng. Får vi en grupp som vill börja åka på tävlingar ihop själva blir jag överlycklig. Drömmen är att några som inte kände varandra när vi började ska vilja spela dubbel ihop. Då har jag uppnått mer än jag kan önska, säger Björksund.
När de lämnar Strandbjörkshallen ska John och Elise åt varsitt håll. Han stannar upp och sträcker fram näven. Hon märker inget, utan fortsätter åt sitt håll.
– Hallå, lämna mig inte hängande så där, säger han.
Elise vänder sig om och ser John peka på den slutna näven med sin lediga hand. Hon skrattar och joggar tillbaka för att möta honom i en fistbumb.
– Skitbra spelat idag. Ha det bra nu, så syns vi snart, säger han och viker av.