”Jag tror vi blivit starkare som lag”

Under eftermiddagen kom glädjebeskedet. Ungdomarna får spela matcher igen. När Djurgårdens 07-lag samlades på Stockholm Stadion för fysträning var det glada miner.

Beslutet från Folkhälsomyndigheten gäller från och med idag den 28 april och för dem födda 2002 eller senare. En match per lag och vecka. Matcherna ska spelas lokalt eller med begränsat resande. För tjejerna i Djurgårdens ungdomslag har det varit en lång väntan.

– Vi har spelat internmatcher men det var länge sedan vi mötte ett annat lag, säger Lisa Porle.

Lisa Porle, 14 år.
Lisa Porle, 14 år.

Sedan förra året har det inte blivit några matcher.

– Det är tråkigt. När man bara spelar med sitt eget lag vet man hur alla fintar. Jag är målvakt, så jag vet vart alla skjuter också, säger Fanny Grankvist.

Många ungdomar har lagt ned sitt idrottande under den matchfria perioden. Även några i Djurgården. Lisa, Fanny och Claire är kvar och har hållit motivationen uppe.

– Jag tror vi blivit starkare som lag. Vi har gått igenom det tillsammans. Vi har vetat att det kommer en dag när det blir matcher igen, säger Lisa Porle.

Fanny Grankvist, 13 år.
Fanny Grankvist, 13 år.

– Matchtröjorna vill jag ha på mig igen. De har legat där tvättade väldigt länge, säger Fanny Grankvist.

Nu är alltså en lång väntan över. Det glada beskedet nådde tjejerna under eftermiddagen. De tror att den första matchen på ett halvår blir speciell.

Claire Wikander, 14 år.
Claire Wikander, 14 år.

– Jag tror att alla kommer vara mer taggade än vanligt, säger Claire Wikander.

– Man är ju väldigt taggad. Jag vill bara spela, säger Fanny Grankvist.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget