Ishockeystjärnan får nu pappa som tränare

Efter elva år utomlands har Anton Lander värvats till sin gamla klubb Timrå IK. Han har skrivit på ett treårigt kontrakt och ska nu tränas av sin pappa. Att tränas av sin förälder är vanligt i idrottsföreningar, det kan vara både positivt och negativt.

Anton Lander under OS i Peking 2022. Arkivbild.
Anton Lander under OS i Peking 2022. Arkivbild.

I lördags blev det klart att Timrå kommer att spela en säsong till i SHL. Timrås supportar vaknade idag även upp till den glada nyheten att Anton Lander återigen ska spela i laget. Han är en av landslagets mest framstående spelare. Under OS i Peking var han Tre Kronors lagkapten och han har även spelat i NHL.

På klubbens hemsida går det att läsa att Anton Lander är peppad inför byte av klubb. "Jag är otroligt glad och taggad över att få spela inför alla fans i NHC Arena igen! Samt så är det en väldig stolthet att spela i Timråtröjan igen. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen."

Många ungdomsklubbar i Sverige har föräldrar som tränare. Nu ska även elitstjärnan få tränas av sin pappa Anders Karlsson. I ideella föreningar är det här väldigt vanligt, enligt en forskningsstudie gjord av Umeå universitet. Nackdelarna är att barnen upplever att föräldern sätter mer krav på dem och att det är svårt att förhålla sig till hur andra tänker om deras relation. Det positiva är att de känner sig tryggare och att de får mer tid med sin förälder.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget