Inför MSI 2023 – 17-åring i favoritlaget

I år är det 13 lag som tävlar om pokalen. Varken förra årets vinnare RNG eller världsmästarna DRX har kvalificerat till turneringen. Så vilka lag är favorittippade?

Årets MSI spelas i London.
Årets MSI spelas i London.

Snart är det dags för årets första internationella turnering i League of legends. Senaste världsmästerskapet slog streamingrekordet för ett esportevent med sammanlagt 5,1 miljoner tittare i finalen på Youtube och Twitch. Mid-season invitational (MSI) är en något mindre turnering som spelas under det regionala ligornas uppehållsperiod.

Gen.G

Generation gaming (Gen.G) vann den koreanska ligan genom en otippad finalvinst mot T1. Den 17-åriga rookien Peyz hade en drömprestation i finalen och fick MVP i femmatchserien. Som vinnare av den bästa ligan är Gen.G favoriter att vinna MSI, speciellt om Peyz håller finalformen.

T1

Med Faker som frontfigur är det koreanska laget T1 det lag med flest internationella förstaplatser. Startfemman har varit oförändrad sedan 2020 när laget bygges om runt stjärnspelaren. Individuellt är alla fem spelarna topprankade i deras roller. Frågan är ifall de hinner lösa problemen som kostade dem finalvinsten innan MSI börjar.

JDG

Som det första kinesiska laget att kvalificera sig till årets MSI har JD gaming (JDG) dominerat den kinesiska ligan det senaste året. Efter att världsmästaren Ruler byttes in är laget ett av det bästa på pappret. Det återstår att se ifall de kan hålla formen de hade regionalt när de spelar på världscenen.

G2

I Europa vann G2 esports (G2) vintersäsongen, vilket kvalificerade dem till MSI. G2 vann MSI 2019 och två av spelarna som vann spelar kvar i laget. En av det nya spelarna är svenska Yike som gick med innan vintersäsongen. Med gamla veteraner och en ny rookie är G2 ett lag att hålla ögonen på.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget