I kön för tillfälligt pass – “Fullkomligt katastrofalt”

Alex Thorstrand köar utanför polisstationen vid Arlanda för att få ett provisoriskt pass. 

– Det blåser och blir väldigt kallt. Många har inte riktigt tagit på sig så mycket kläder som man borde men
jag tog faktiskt med en sovsäck som jag har hoppat in i, säger han till TT.
Alex Thorstrand köar utanför polisstationen vid Arlanda för att få ett provisoriskt pass. – Det blåser och blir väldigt kallt. Många har inte riktigt tagit på sig så mycket kläder som man borde men jag tog faktiskt med en sovsäck som jag har hoppat in i, säger han till TT.

Utanför polisstationen vid Arlanda köar folk hela natten för att få ett tillfälligt pass.

– Jag kom hit vid sextiden i morse, då var jag långt ifrån först, säger Alex Thorstrand till TT.

Vid åttatiden på morgonen räknar TT till över 50 personer i kö utanför polisstationen vid Arlanda. De är där för att få ett tillfälligt pass.

Alex Thorstrand har en resa bokad på torsdag. Han har väntat sedan sextiden på morgonen, men berättar att vissa väntat sedan klockan tio i går kväll.

– Det är fullkomligt katastrofalt ordnat av den ansvariga myndigheten. Det här är inga nyheter, problemen uppstod för länge sedan och det är riktigt dåligt att de inte kan få fram en lösning, säger han till TT.

 Emma Höppner köar utanför polisen på Arlanda flygplats för att få ett tillfälligt pass. Några som väntar har tagit med sig stolar.
Emma Höppner köar utanför polisen på Arlanda flygplats för att få ett tillfälligt pass. Några som väntar har tagit med sig stolar.

Webbfråga Har du en resa att se fram emot?

Mer om: Passtider
Mer från: Nyheter
Mer från Läget