Hur ser framtiden ut Zlatan Ibrahimović?

Under söndagskvällen blev AC Milan italienska mästare. Tillsammans med 20 000 supportrar firade Zlatan Ibrahimović och lagkamraterna med fansen utanför högkvarteret Via Aldo Rossi i Milano. Svenskens kontrakt går ut i sommar och frågan många ställer sig är: Kommer Ibra att lägga skorna på hyllan?

Zlatan efter vinsten mot Sassuolo i söndags kväll.
Zlatan efter vinsten mot Sassuolo i söndags kväll.

Tolv guldbollar, svenska landslagets främste målgörare genom tiderna och flerfaldig ligavinnare med fem olika klubbar i fyra länder. Meritlistan är lång för Zlatan Ibrahimović, som i söndags tog hem sin tolfte ligatitel i karriären när Milan besegrade Sassuolo med 3-0.

I ett tal i omklädningsrummet efter matchen uttrycker Zlatan sin tacksamhet till laget. ”Det är inte Milano som tillhör AC Milan. Italien tillhör AC Milan!”, skriker Ibra och välter ett bord som står framför honom. Det får resten av laget att spåra ur och vråla av glädje.

Stephanie Jörliden var på plats i Milano och såg Zlatan spela i april.
Stephanie Jörliden var på plats i Milano och såg Zlatan spela i april.

Läget har pratat med Stephanie Jörliden som är ett stort fan av Zlatan. Hon tycker att han slutar på topp om han väljer att lägga skorna på hyllan nu.

– Då är det ett fint avslut på hans långa och framgångsrika karriär, vilket han förtjänar. Men man vet aldrig med Zlatan och det är det jag älskar med honom, säger hon.

Enligt italiensk media har Zlatan nu bestämt sig för att spela vidare, men på ett villkor: Att han inte behöver operera knät som han länge haft problem med. I en intervju med TV4 efter söndagens seger fick Zlatan frågan om hur framtiden ser ut. På det svarade han ”Vi får se, vi får se. Det finns mycket tid. Jag ska inte gå in på detaljerna nu. Detaljerna kommer komma ut snart och då kan jag prata om det. Nu ska vi njuta av vinsten. Bara njuta”.

Samtidigt som fanet Stephanie Jörliden tycker att ett avslut nu skulle innebära ett avslut på topp, kan hon inte motstå tanken av att se Zlatan fortsätta spela.

– Om jag får vara egoistisk vill jag inte att han ska sluta att spela, för han är en fantastisk fotbollsspelare som fortfarande levererar toppklass och jag vill fortfarande se honom spela, säger hon.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget