Hollywoodsponsrade Wrexham är tillbaka i den engelska proffsfotbollen

I november 2020 utsattes fotbollsvärlden och nöjesvärlden för en gemensam chock: Wrexham AFC, en nedgången fotbollsklubb i Wales köptes av skådespelarna Ryan Reynolds och Rob McElhenney, som var fast beslutna att ta dem ur femteligan och tillbaka till den engelska proffsfotbollen.

Nu har de lyckats.

Wrexhamspelarna firar sin seger.
Wrexhamspelarna firar sin seger.

Wrexham AFC är en av världens äldsta fotbollsklubbar, och grundades 1864. Sedan 2008 har det walesiska laget befunnit sig i engelska femteligan, och därmed utanför det professionella fotbollssystemet. Men 2020 började det ljusna för klubben, när skådespelarna Ryan Reynolds, bland annat känd för rollen som Marvelhjälten Deadpool, och Rob McElhenney, från ”It's Always Sunny in Philadelphia”, köpte klubben.

Hollywoodstjärnorna Rob McElhenney och Ryan Reynolds äger Wrexham AFC.
Hollywoodstjärnorna Rob McElhenney och Ryan Reynolds äger Wrexham AFC.

Bättre ekonomiska förutsättningar

Med Reynolds och McElhenney fick Wrexham betydligt mer pengar att röra sig med, och man värvade bland andra tränaren Phil Parkinson och anfallaren Paul Mullin. Man väckte också uppmärksamhet genom att producera en dokumentärserie, ”Welcome to Wrexham”. Men trots goda förutsättningar så lyckades man inte ta sig upp till League 2 och tillbaka till proffsligan 2022. Men nu har man äntligen knipit förstaplatsen i division 5 och flyttas därmed upp inför nästa säsong.

Sneglar på Bale

Ryan Reynolds och Rob McElhenney är dock inte klara ännu, inte på långa vägar. På Twitter avslöjar McElhenney sina planer på att försöka värva den gamla walesiska landslagsspelaren Gareth Bale, 33, som nyligen lagt fotbollskarriären på hyllan. Planen är att Wrexham ska fortsätta klättra ända upp mot Premier League.

Gareth Bale till Wrexham...?
Gareth Bale till Wrexham...?
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget