Historiskt GUUUUUULD!

Team Sweden Junior Allgirl är juniorvärldsmästare i cheerleading.

Igår avgjordes JMV i Orlando Florida. Det svenska juniorlandslaget kammade hem en historisk seger i klassen "Cheer Junior Allgirl Elite" 2019.

VÄRLDSMÄSTARNA Team Sweden Junior Allgirl i Florida, efter vinsten i JVM.
VÄRLDSMÄSTARNA Team Sweden Junior Allgirl i Florida, efter vinsten i JVM.

- Det känns bara helt overkligt. Det vi knappt ens vågat drömma om gick i uppfyllelse. Vi och våra tränare har lagt ner så mycket slit och hård träning men allt vi ville var att gå ut och visa världen vad vi kunde göra. Vi har ännu inte förstått vad som hände. Den kärlek vi fått från svenska folket är helt otrolig, berättar Clara Hultin, en av medlemmarna i juniorlandslaget.

Igår kväll sopade Team Sweden Junior Allgirl mattan och tog hem det historiska guldet till Sverige. Det är första gången i historien som ett svenskt lag vinner VM-titeln i cheerleading. Silver gick till Norge medan bronset gick till storfavoriterna USA.

- Vi är helt mållösa. Det tjejerna presterade var det enda vi tränare kunde önska och att det ledde till ett guld är helt fantastisk och så stort, säger de fyra tränarna Malin Almnskoug, Nicole Helgsten, Elin Svensson och Helena Green i ett uttalande till det Svenska Cheerleadingförbundet.

- Det var ett professionellt men samtidigt samtidigt entusiasmerande framträdande. Precis vad sporten eftersträvar, säger förbundets ordförande Katarina Eriksson.

Hon berättar också att det är ett hårt arbete och mycket träning som ligger bakom lagets framgångar i JVM.

- Som förbund är vi enormt stolta över insatsen och resultatet från utövare och tränare, men även över hur juniorlandslaget tagit rollen som sportsliga föredömen. Guldet följer upp fjolårets brons för damklassen och bidrar till att befästa Sveriges starka position inom sporten cheerleading. Jämförelsen med de resurser och förutsättningar som konkurrenterna har gör smaken av guldet ännu sötare, säger Katarina Eriksson i ett uttalande till förbundet.

Juniorlandslagets tränare och medlemmar är hemmahörande i Uppsala och föreningen GF Uppsalaflickorna.

Idag fortsätter VM och seniorernas mästerskap avgörs idag och imorgon. Klockan 21:21 ikväll kliver Sverige upp på mattan och tävlar i klassen "Allgirl Premier".

Mer om: Cheerleading
Andra läser just nu
Mer från Läget