Heta hjälmar inför Miami GP

Formel 1 är tillbaka i Miami för andra gången i helgen. Platsen för tävlingen verkar inspirera förarna. Merch med palmer och färgglada hjälmar syns över hela gridden.

Alex Albons och Lando Norris bollinspirerade hjälmar.
Alex Albons och Lando Norris bollinspirerade hjälmar.

Bollar och palmer

Palmerna och färgerna i Miami har fastnat på t-shirtar och hjälmar in för helgen Grand Prix. Nio förare har hittills visat upp sina specialdesignade hjälmar inför helgen. Bland annat kör förarna Ocon och Hulkenberg på palmspåret. Miami som är känt för sina stränder och värme är för andra året i rad med på F1-kalender.

Alex Albon och Lando Norris verkar ha snackat ihop sig om ett bolltema. Albons hjälm är målad som en golfboll och på PR-bilder syns flickvännen, golfproffset, Lilly Muni He svinga mot hjälmen. Norris som förra året körde runt Miami i en basketbollhjälm är inne på samma spår och har inspirerats av en badboll.

Logan Sargeant med sin Miami-hjälm.
Logan Sargeant med sin Miami-hjälm.

På hemmaplan

Rookien Logan Sargeant kommer att få köra sitt första GP på hemmaplan. Som första amerikan i F1 sedan 2007 har Sargeant valt att hylla sitt hemland med flaggan på sin hjälm. Flera förare och team anammar den amerikanska kulturen. I paddocken syns en uppsjö amerikanska fotbollar och baseballtröjor. Racet lockar även flertalet kändisar till eventet. Bland annat har Vin Diesel, ASAP Rocky och flera Miami Dolphins spelare synts till.

Alfa Romero förarna Valtteri Bottas och Zhou Guanyu.
Alfa Romero förarna Valtteri Bottas och Zhou Guanyu.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget