Här är svenska hockey-VM truppen

På lördag inleder de svenska hockey-truppen världsmästerskapet med en match mot Österrike. Såhär ser laget ut som kommer representera Tre kronor vid hockey-VM i Finland 2022.

Foto: Bildbyrån
Foto: Bildbyrån

Nu har förbundskapten Johan Garpenlöv tagit ut spelare till Tre kronor-truppen som ska spela VM i Finland. Sju av spelarna är intagna från NHL och en av de man känner igen från tidigare samlingar är Carl Klingberg. Efter Beijer Hockey Games i Globen i helgen har spelarna Filip Roos, Jesper Pettersson, Calle Själin, Fredrik Olofsson och Jonatan Berggren lämnat truppen.

Nils Åhman som tagits in tillsammans med Oskar Lang från Leksand berättar för Aftonbladet hur det känns att få chansen att representera Tre kronor.

”Det är en dröm som går i uppfyllelse. Det är stort för mig att få ta på mig Tre Kronor-tröjan. Jag var egentligen inställd på stenhård fysträning med Leksand, så det var överraskande att få åka med Tre kronor till Finland i stället. Det har fungerar bra tillsammans med Oskar Lang i landskamperna och jag har känt att jag haft en chans”, säger Nils Åman.

Truppen är dock bara preliminär, och spelare från NHL och SM-filanel kan tas in och på så sätt slå ut några av de som antagits. Femton utspelade och två målvakter måste anmälas och fastslås innan matchen mot Österrike på lördag. Resterade av spelarna kan bytas av innan VMs sista dag.

Internationella ishockeyförbundet har beslutat att Ryssland och Belarus inte ska få vara med och tävla i VM i Finland i år med anledning av kriget mot Ukraina.

Hela 24-spelartruppen

Målvakter

Oscar Dansk, Spartak Moskva

Magnus Hellberg, Detroit Red Wings

Marcus Högberg, Linköping

Backar

Christian Folin, Frölunda

Adam Larsson, Seattle Kraken

Henrik Tömmernes, Geneve-Servette

Oliver Ekman Larsson, Vancouver Canucks

Rasmus Dahlin, Buffalo Sabres

Anton Lindholm, Dinamo Minsk

Erik Gustafsson, Chicago Blackhawks

Jonathan Pudas, Skellefteå

Forwards

Linus Karlsson, Skellefteå

Max Friberg, Frölunda

Oskar Lang, Leksand

Elmer Söderblom, Frölunda

Anton Bengtsson, Rögle

Lucas Wallmark, CSKA Moskva

Joakim Nordström, CSKA Moskva

Carl Klingberg, Zug

Joel Kellman, Växjö

Nils Åman, Leksand

Emil Bemström, Columbus Blue Jackets

Rasmus Asplund, Buffalo Sabres

Mathias Bromé, Davos

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget