Hallam: "Det tar tid och man växer in i det"

Sam Hallam. Foto: TT

Under tisdagskvällen inleds herrarnas SM-finalspel i ishockey mellan suveräna seriesegraren Växjö och Skellefteå.
- Att vända det till en kraft, det tar tid och man växer in i det, säger Växjös tränare Sam Hallam om favoritskapet till TT.

Växjö vann överlägset grundserien i SHL, hela 21 poäng före tvåan Djurgården. I slutspelet har Växjö bara förlorat en match på vägen fram till finalspelet, som alltså inleds under tisdagskvällen.

- Att sätta ihop många segrar på rad är svårt, nu har vi sju raka vinster. Vi klarade av att ta tre raka mot Brynäs när det stod 1-1 i matcher och vi klarade av att hitta sätt att vinna mot Malmö även när vi ledde med 2-0 och 3-0. Då fanns det utrymme för att det skulle komma en förlust. Det är den största styrkan, tycker jag. Att stänga matcher och gå vidare, säger lagets tränare Sam Hallam.

Växjö var också favoriter till SM-titteln ifjol, men då satte Malmö Redhawks stopp för Smålandslagets framfart. Säsongen 2016 tog laget sitt första SM-guld, tränade av Hallam.

- Det var ett tag sedan, man tänker inte varje dag på det, men det är just den här känslan av här och nu. Du får väldigt få tillfällen i livet där tiden bara stannar. Jag brukar jämföra med att jag har varit med om tre födslar, då är det som händer utanför i omvärlden bara borta. Några få sekunder och en stund i tränarrummet efteråt var sådana när du bara var här och nu, säger han om guldet för tre år sedan.

Matchen mellan Växjö och Skellefteå spelas ikväll med nedsläpp 19:30.

Mer från: Sport
Mer från Läget