Guldläge för Umeå i basketfinalen

Foto: TT

Det krävdes förlängning för att skilja Umeå och gästande Högsbo åt i SM-finalens tredje drabbning. Väl i förlängningen orkade inte gästerna stå emot ett kyligare Umeå. Hemmalaget vann till slut med 82-74.

Efter de senaste fyra åren av finalförluster mot största rivalen Luleå har västerbottningarna nu rejäl guldvittring. På andra planhalvan i finalen står nykomlingen Högsbo. Göteborgslaget som slutade på en sjundeplats i grundserien skrällde i sin kvartsfinal då de slog ut regerande mästarna Luleå.

För Umeå är planen tydlig
– Om vi ska kunna ta hem det här måste vi stoppa deras stora spelare bättre. Tar vi bort dem så har vi matchen, säger Abigail Asoro.

En spelare Umeå hade stora problem att få stopp på var landslagscentern Hanna Johansson. Hon lyckades göra 27 poäng i matchen och var vass i returtagningen för sitt Högsbo.

Högsbo har inga planer på att förlora. 
Enligt tränaren Robin Sandberg kommer de göra sitt yttersta för att fortsätta skrälla och ta finalserien till en femte och avgörande match.

– Det kommer att bli svårt att ladda om och det kommer att bli jättesvårt och krävas jättemycket av spelarna. Men med hemmapublikens stöd ska vi klara det, säger han.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget