Grönt ljus för Premier League i juni

Enligt uppgifter från den brittiska tidningen The Telegraph planerar den brittiska regeringen att ge grönt ljus för en återstart av Premier League i juni.

Manchester Citys Bernardo Silva och Manchester Uniteds Fred går in i en närkamp på Old Trafford.
Manchester Citys Bernardo Silva och Manchester Uniteds Fred går in i en närkamp på Old Trafford.

Under måndagen ska klubbarna diskutera nästa steg i “Project Restart”, vars mål är att återuppta Premier League-säsongen så snabbt som möjligt.

The Telegraph uppger att premiärminister Boris Johnson kommer att presentera detaljer om hur öppnandet av samhället ska gå till. Planerna för elitidrotten offentliggörs troligen under tisdagen.

Men det är inte alla som är positiva till återstarten av säsongen. Bobby Barnes, biträdande chef för spelarfacket, säger att det finns spelare som har uttryckt oro.

– Det finns spelare som har småbarn, spelare med gravida partners och spelare med underliggande hälsotillstånd, säger Bobby Barnes.

Under helgen kom besked om att en tredje A-lagsspelare i Premier League klubben Brighton har testats positivt för covid-19, skriver TT.

– Min hållning med Premier League har från den första dagen varit att det är bra att vi i kostymer säger vad vi tycker, men det är inte vi som kommer att vara där ute (på planen) en lördagseftermiddag och sedan åka hem till våra familjer, säger Bobby Barnes.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget