Gothia Cup ställs in

Dennis Andersson, generaldirektör för Gothia Cup.
Dennis Andersson, generaldirektör för Gothia Cup.

Världens största ungdomsturnering i fotboll, Gothia Cup som arrangeras i Göteborg ställs in i sommar på grund av pandemin.

Sedan 1975 har fotbollsälskande ungdomar vallfärdat till Göteborg varje sommar för att delta i världens största ungdomsfotbollsturnering, Gothia Cup. Vanligtvis deltar runt 1700 lag från cirka 80 länder varje år. Tyvärr ställs nu fotbollsfesten in för andra året i rad.

– Låt våra barn spela matcher igen. Det kan inte vara tjugo barn utspridda på ett stort fotbollsfält som driver på smittspridningen. Men våra ungdomars ökade stillasittande riskerar att ge oss långsiktiga följder i folkhälsan som inte går att överblicka i dag. Tusentals barn står med snörade skor, redo för en ny fotbollssäsong. Mer träffsäkra restriktioner behövs nu, i dag. Stefan Löfven, rädda våra barns hälsa, säger Dennis Andersson, generaldirektör för Gothia Cup i ett pressmeddelande med en tydlig uppmaning till Sveriges beslutsfattare.

Turneringens arrangör är BK Häcken. Det är fortfarande oklart hur detta besked påverkar klubben som har Gothia Cup som en viktig inkomstkälla varje år.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget