Frölunda mästare i SHL

Guld i Globen - för bortalaget.
Guld i Globen - för bortalaget.

Det var i den sjätte finalmatchen som Frölunda tog hem guldet. Det blev 6-2 i matchen och totalt 4-2 i matcher. Nu är guldet tillbaka i Göteborg för andra gången på fyra år.

Det tog åtta sekunder. Sen hade Djurgårdens Daniel Brodin blivit utvisad. Mindre än två minuter in i matchen hade Frölunda gjort 1-0 genom 19-årige Samuel Fagemo. Frölunda hade fått en drömstart på matchen. Och det skulle fortsätta. Trots dominans från Djurgården efter målet var det Frölunda som skulle göra 2-0 genom Ryan Lasch. Hemmalaget reducerade, där tog det dock stopp. Frölunda gjorde 3-1, och då hade knappt tio minuter spelats av matchen.

I början av andra perioden kom 4-1, då hade samtliga av Frölundas tre senaste mål gått mellan benen på Djurgårdsmålvakten Adam Reideborn. Djurgården skulle ännu en gång reducera innan Frölunda skickade in två puckar till under matchens sista tre minuter. Matchen slutade 6-2 och Frölunda hade tagit sin blott femte SM-titel någonsin.

Frölundaspelarna hamnade i en hög, fansen jublade som aldrig förr. En av de gladaste i Globen var 37-årige lagkaptenen Joel Lundqvist.

– Att med det här gänget få ta ett guld i Globen, det är en barndomsdröm. Jag växte upp när Globen byggdes och tänkte ”någon gång kanske man får spela här”. Att ha ett VM-guld och ett SM-guld här nu... det är trevligt, säger han till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget