Friidrottshelgen: Det här händer

Nu i helgen är det ett fullspäckat schema för alla friidrottsintresserade. Många friidrottstävlingar äger rum på lördag och söndag.

Daniel Ståhl och många andra svenskar ska tävla i Diamond League under lördagen.
Daniel Ståhl och många andra svenskar ska tävla i Diamond League under lördagen.

På lördag ska fem svenskar tävla i säsongens andra Diamond League-tävling, som äger rum i Birmingham. I Sverige startar sändningen klockan 15:00 på SVT1 och SVT Play och pågår fram till klockan 17:00. Khaddi Sagnia tävlar längd, Daniel Ståhl och Simon Pettersson i diskus, Sarah Lahti i 5000 meter och Michaela Meijer i stavhopp.

I Sverige sker även Göteborgsvarvet på lördag, med start för elitgruppen klockan 13:00. De senaste två åren har tävlingen ställts in på grund av corona, men i tävlingens återkomst är det drygt 42 000 anmälda deltagare. Tävlingen går att följa över livestream på Göteborgsposten.

I helgen arrangeras också den andra kvalmatchen till Lag-SM, i Täby på lördag och i Jönköping på söndag. I Täby börjar matcherna klockan 11:30 på Tibblevallen och pågår i sju timmar.

På Stockholms stadion är det även premiär för nya Hoka Spåret 5000m, en tävling för alla med både elitidrottare och bandebuterande motionären. Den innehåller fyra heat, eller divisioner, med den första starten klockan 15:30 på lördag.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget