Fotbollsserier skjuts upp

På grund av Coronaviruset fortsatta spridning och påverkan har Allsvenskan, Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits upp. Nu har Svenska Fotbollsförbundets (SvFF:s) Förbundsstyrelse gått ut med beslut angående övriga förbundstävlingar.

Hammarbys Felicia Saving deppar efter förlust mot IK Uppsala Fotboll i Elitettan.
Hammarbys Felicia Saving deppar efter förlust mot IK Uppsala Fotboll i Elitettan.

Förbundsstyrelsen har skjutit upp förbundstävlingar till olika datum. Dessa beslut har blivit en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser kring smittspridningen under april/maj skriver SvFF på sin hemsida. “Division 1 herrar” spelas med start från den 21 maj. Seriestart för “Division 2 herrar”, “Division 3 herrar” och “Division 1 damer” har skjutits upp till sommaren. Tidigast startdatum är beslutat i mitten av juni månad. Detaljfrågor kring exakt seriestart med tider och datum återkommer SvFF med till föreningarna under inledningen av april.

— Beslutet är självklart jättetråkigt, men jag tycker det är rätt och ett nödvändigt beslut eftersom vi behöver göra allt för att stoppa epidemin tillsammans. Det här är ett sätt att förhindra fortsatt spridning, därför tycker jag det är rätt, säger Peter Saweris, 19. En spelare i Sundbybers IK som ska spela i Division 3 herrar den kommande säsongen.

Förbundsstyrelsen har även gått ut med rekommendationer till respektive distrikt som vägledning för den regionala och lokala tävlingsverksamheten. Samt beslutat att skjuta upp futsalslutspelet (fotboll inomhus) tills vidare.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget