Fortsatt tungt för Stockholmslagen

Stockholmslagen har haft en tung start på Allsvenskan.

Igår blev det ytterligare poängtapp för Djurgården och AIK. DIF åkte på en storförlust, medan John Guidetti brände jätteläge i AIKs 0–0 match.

– Det måste vara mål, så är det bara, det måste vara mål där, säger experten Alexander Axén i Discovery+.

AIK:s John Guidetti under matchen mot Mjällby.
AIK:s John Guidetti under matchen mot Mjällby.

Djurgården spräcker nollan först

Djurgården, tvåa i fjol, åkte ner till Hisingen för att försöka rubba regerande mästarna, Häcken. Det är också Djurgården som får jubla först.

På tilläggstid i första halvlek får Magnus Eriksson bollen, i en offsideposition, och kan ohotad slå ett inlägg utan att bli avvinkad. Joel Asoro kommer först på bollen och kan trycka in 0–1.

Djurgårdens Joel Asoro jublar efter sitt mål.
Djurgårdens Joel Asoro jublar efter sitt mål.

Häcken vänder i andra halvlek

I början av andra halvlek kvitterar Häcken genom Lars Olden Larsen. Han får en drömträff på bollen, som seglar in i högerkrysset.

I matchminut 67 är vändningen ett faktum efter att Even Hovland, ohotad, nickat in en hörna. I minut 83 kommer en repris, när Hovland nickar in ytterligare en hörna till 3–1. Minuter senare är matchen definitivt avgjord när även Larsen blir två målsskytt.

Häckens Lars Olden Larsen firar efter att ha kvitterat till 1–1.
Häckens Lars Olden Larsen firar efter att ha kvitterat till 1–1.

4–1 blir slutresultatet och Djurgården åker på sin tredje förlust i årets Allsvenskan. Efter sex matcher har Djurgården endast samlat ihop sju poäng. Häcken går upp på samma poäng som ledande Malmö, men med en match mer spelad.

Mållöst på Strandvallen

AIK begav sig ner till Strandvallen för att försöka avancera i tabellen. Innan kvällens match låg AIK på kvalplats med endast fyra insamlade poäng.

AIK börjar bäst och i mitten av första halvlek får AIKs John Guidetti ett drömläge att göra matchens första mål, när Mjällby helt missar makeringen. Men Guidetti missar i sin tur bollen.

– Det måste vara mål, så är det bara, det måste vara mål där. Han är fyra meter från målet och nickar utanför, säger experten Alexander Axén i Discovery+.

John Guidetti nära att spräcka Mjällbys Noel Törnqvist nolla.
John Guidetti nära att spräcka Mjällbys Noel Törnqvist nolla.

I andra halvlek är AIK en stolpträff från ett ledningsmål, men matchen slutar 0–0. AIK ligger kvar på kvalplatsen och riskerar imorgon att hamna under sträcket, om Varberg tar poäng mot Malmö.

Fem kryss på sex matcher

I Borås tar bortalaget ledningen, men även där vänder hemmalaget, Elfsborg, och tar en överlägsen seger mot Halmstad med 6–1. Också i Kalmar gick hemmalaget mot en seger, men i sista tilläggsminuten kvitterar Sirius till 2–2. Det är Sirius femte kryss på sex spelade matcher.

Sirius Jamie Roche kvitterar till 2-2 i matchminut 96.
Sirius Jamie Roche kvitterar till 2-2 i matchminut 96.

Ikväll spelas andra halvan av omgång sex: Norrköping–Hammarby, Värnamo–Brommapojkarna, Göteborg–Degerfors och Varberg–Malmö.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget