Fortfarande osäkert var Sverige spelar EM

På fredag lämnar de sista städerna som är tänkta att arrangera fotbolls-EM besked om de kan ta in publik eller inte - ett besked som påverkar Sverige.

Sveriges gruppspelsmatcher i Bilbao och Dublin kan komma att flyttas.
Sveriges gruppspelsmatcher i Bilbao och Dublin kan komma att flyttas.

Fotbolls-EM 2021 blir första mästerskapet som kommer att spelas i flera olika länder och städer. Flera städer har inför sommarens mästerskap bekräftat att de kommer ta in publik, enligt Uefa. München, Rom, Bilbao och Dublin är de sista städerna som lämnar besked om publikfrågan. Om de inte kan garantera att öppna upp för publik måste de ge upp sin plats som arrangör. Sista datum för att lämna besked var satt till 19 april men har nu skjutits upp till 23 april.

Sverige är tänkt att inleda sitt gruppspel i Bilbao för att sedan spela resterande två matcher i Dublin. Tidigare under april kom uppgifter om att Sveriges matcher i Dublin kan komma att flyttas till London. Spanien har även presenterat Sevilla som reservstad till Bilbao.

Läget har frågat tre läsare vilken stad eller arena de helst hade velat se Sveriges spela sina gruppspelsmatcher om de fick drömma.

Max Norrbelius, 15.
Max Norrbelius, 15.

Max Norrbelius, 15, Spånga.

— Jag hade gärna sett Sverige spela i Tokyo för det är en så cool stad.

Felicia Ungerth, 16.
Felicia Ungerth, 16.

Felicia Ungerth, 16, Stockholm.

— Friends Arena här i Stockholm. Jag gillar stämningen på hemmaplan när alla fans samlas och sjunger för Sverige.

Erik Ekerlid, 22.
Erik Ekerlid, 22.

Erik Ekerlid, 22, Uppsala.

— Om det ändå ska spelas utan publik hade jag gärna sett dem spela på min barndoms fotbollsplan Stadshagens IP på Kungsholmen. Annars hade jag gärna sett Sverige spela på Parken i Köpenhamn.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget