Försvunnet sommartorg äntligen på plats

Efter visst strul så är Kista Sommartorg delvis på plats. Läget besöker torget för att höra vad Kistaborna tycker.

Bänkar och blommor är på plats, men någon gigantisk stol går inte att hitta.
Bänkar och blommor är på plats, men någon gigantisk stol går inte att hitta.

Som Läget tidigare rapporterat skulle Sommartorget vara på plats den 24 maj, men blev försenat. Arbetet med att ställa i ordning parken ska enligt Trafikkontoret i Stockholm istället ha startat först den 25 maj, alltså en dag efter att parken utlovades vara färdig.

Satsning på sommartorgen har kostat Stockholm Stad 31,5 miljoner kronor. Tanken är att lokalbor ska kunna njuta av blomsterarrangemang, konst och utomhusmöbler. Genom så kallad “geofencing” ska det inte heller gå att köra el-sparkcyklar i högre hastighet än gångfart eller att parkera fordon innanför området.

Men endast en del av det som utlovats är för tillfället på plats. De rosa pelargonerna och bänkborden med spelplaner må vara där, men den “klassiska jättestolen” och “tittut-tavlorna” som lovats av Stockholm Stad går inte att finna.

Ellika Selfjord tycker att Sommartorget är ett bra initiativ.
Ellika Selfjord tycker att Sommartorget är ett bra initiativ.

36-åriga Ellika Selfjord, som är på Kista Sommartorg med sina barn, tycker dock att det är ett fint initiativ. Hon tycker att miljön på torget har blivit betydligt trevligare och lyfter blomsterarrangemangen som en av huvudanledningarna.

– De har verkligen gjort det jättefint här! Folk klagar ofta på att ingen satsar på förorterna, men man gör mycket som är bra, säger hon till Läget.

Ämnen i artikeln
Mer om: Försvunnen sommarplats
Mer från: Nyheter
Mer från Läget