Första kvinnliga vd:n i SHL

Nu är sökandet över. I ett pressmeddelande från Svenska hockeyligan (SHL) meddelar man idag att Jenny Silfverstrand blir vd för SHL till hösten.

Jenny Silfverstrand.
Jenny Silfverstrand.

Efter ett par turbulenta veckor under hösten 2018 tvingades Jörgen Lindgren lämna sin post som vd för Svenska hockeyligan (SHL). Lindgren fick utstå en rejäl hatstorm när uppgifter kom om att SHL tänkte göra det svårare vid avancemang från Hockeyallsvenskan upp till SHL.

Sedan dess har Michael Marchal varit tillförordnad som vd, men nu har efterträdaren utsetts. Från 2013 har Jenny Silfverstrand haft rollen som vd i Djurgården hockey, men till hösten blir hon alltså den nya vd:n för SHL.

– Vi har sökt efter en ledare med erfarenhet och med god kunskap kring de frågor som skapar förutsättningar för SHL. Jenny Silfverstrand är en mycket kvalificerad efterträdare och SHL kan bygga vidare på en organisation och inriktning som styrelse och ägarna ger förutsättningar för, säger Anders Källström, ordförande i SHL i pressmeddelandet.

Silfverstrand blir den första kvinnliga vd:n i SHL och hon ser fram emot utmaningen:

– Det är en kul och spännande utmaning att tillsammans med organisationen och klubbarna ta nästa steg för SHL, jag hoppas kunna vara en drivkraft i den fortsatta utvecklingen även om det idag finns viss osäkerhet på grund av covid-19. Det är fantastiskt inspirerande att arbeta med något som engagerar så många som ishockey gör, säger Jenny Silfverstrand.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget