Förslaget: världscupen åter i Gällivare

Väldscupen i skidor kan komma tillbaka till Gällivare, enligt förslag från Internationella skid- och snowboardförbundet.

För första gången sedan 2012 kan världscupen i skidor arrangeras i Gällivare. Det meddelar Internationella skid- och snowbordförbundet (Fis) på sin hemsida. Falun och Östersund är också med i förslaget. Däremot blir Ulricehamn utan tävling.

Den 24 maj träffas Fis beslutande organ för att klubba förslaget, som vänts gå igenom. En av fyra tävlingar som planeras att köras före jul och nyår i vinter är i Norrbotten.

- Det är jättespännande. Det är ett steg kvar, det här sista mötet, men det ska nog gå vägen. Tanken är att det ska köras 10 kilometer den 2 december och stafetter den 3 december, säger Leif Johansson, ordförande i både Gellivare Sportevent och Gellivare Skidallians, till TT.

GÄLLIVARE 2012-11-25.
Bild från senaste världscupen i Gällivare. Sveriges Marcus Hellner passerar Kanadas Alex Harvey på sista sträckan. Sverige kom på andra plats i skidherrstafetten på 4x7,5 km fristil i världscupen på Hellnerstadion.
GÄLLIVARE 2012-11-25. Bild från senaste världscupen i Gällivare. Sveriges Marcus Hellner passerar Kanadas Alex Harvey på sista sträckan. Sverige kom på andra plats i skidherrstafetten på 4x7,5 km fristil i världscupen på Hellnerstadion.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget