Förslaget - spela klart Premier League i Kina

Klubbarna i den engelska högstaligan blir bara mer oroliga över att säsongen inte kommer att kunna spelas klart. Ett förslag är nu att spela klart Premier League i Kina. Under eftermiddagen kommer klubbarna delta i en videokonferens för att diskutera alternativen, skriver The Athletic.

Willy Boly och Raheem Sterling i finalen av Premier League Asia Trophy i Shanghai, Kina.
Willy Boly och Raheem Sterling i finalen av Premier League Asia Trophy i Shanghai, Kina.

Majoriteten av klubbarna vill spela klar säsongen då de annars riskerar att gå måste om 762 miljoner pund i tv-intäkter. Klubbarna blir allt mer desperata och nya kreativa förslag för hur matcherna ska kunna genomföras presenteras kontinuerligt. The Athletic skriver att de i torsdags fick information om att en klubb har föreslagit att ligan ska spelas klart utanför de engelska gränserna, i Kina.

Men alla verkar inte vara lika övertygade om att det är den rätta lösningen.

– Det är bara slöseri med tid och energi. Vi vill alla starta ligan och våra liv igen. Men tyvärr är det bara Gud och pandemin som kan ta det beslutet, och det ser mörkt ut, säger en klubbrepresentant till The Athletic.

Enligt The Athletic bygger idén på att Kina ser ut att återhämta sig från det nya coronaviruset och därför ses det som ett säkert land att spela fotbollsmatcher i. Samtidigt som den engelska sjukvården, NHS, och landets myndigheter skulle kunna använda sig av klubbarnas arenor och träningsanläggningar, som då står tomma.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget