Förra storspelaren gör återkomst i landslaget

Johanna Wiberg är tillbaka.
Johanna Wiberg är tillbaka.

Den förra storspelaren i handbollslandslaget Johanna Wiberg är tillbaka. Men nu i en ledarroll. Hon blir assisterande tränare till Tomas Axnér som tillsattes som huvudtränare i början av mars.

— Det här känns så inspirerande och det är med stor glädje jag hoppar på uppdraget, säger Wiberg till handbollslandslaget.se.

36-åriga Johanna Wiberg avslutade karriären efter OS 2012 i London. Då hade hon gjort hela 145 landskamper och bland annat vunnit 2 SM-guld. Hon har sedan blivit kvar i sporten som expert på TV och även varit assisterande tränare i Lugis damlag, enligt en artikel i TT.

Svenska damlandslaget siktar både på att nå EM i slutet av 2020 och OS i Tokyo som nyligen blev uppskjutet till 2021 på grund av coronaviruset. Wiberg är minst sagt entusiastisk och ser fram emot utmaningen.

— Jag har aldrig släppt intresset för handboll även om jag följt landslaget mer på distans de senaste åren när familjelivet och jobbet tagit sin tid. Nu ska jag in i hetluften igen och det känns otroligt inspirerande, säger Wiberg till handbollslandslaget.se.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget