Fler ungdomscuper kan ställas in

Sankt Erikscupen är framskjuten tillsvidare.
Sankt Erikscupen är framskjuten tillsvidare.

I dagarna ställdes Gothia Cup i Göteborg in för andra året i rad. Det finns ingen garanti att varken matchspel eller cuper kommer igång innan sommaren i Stockholm heller.

Pandemin håller stockholmsfotbollen i ett tight grepp. Fram till den 30 juni är det inte tillåtet att arrangera eller delta i matchspel oavsett ålder. Stockholms Fotbollförbund har under våren ställt in respektive skjutit upp alla matcher och nu ser även sommarens cuper ut att drabbas om inte restriktionerna lyfts tidigare än planerat.

Beslutet om att ställa in 2021 års upplaga av Gothia Cup i Göteborg ekade även i Stockholm och det ses allvarligt på att den traditionsenliga ungdomscupen inte känner att de kan genomföra den. Andrea Möllerberg är distriktschef för Stockholms Fotbollförbund och säger att de arbetar med Smittskydd Stockholm i processen om lättnader i region Stockholm.

— Förra året fanns det ändå chansen att ha aktiviteter så länge de skedde utomhus. Match- och tävlingsspel är för många ett mål med träningen och när det inte finns att se fram emot ser vi många som slutar spelar fotboll, speciellt bland de äldre, säger Möllerberg

Inga cuper kan eller får genomföras så länge restriktionerna finns kvar. Men ändå väljer många klubbar och arrangörer att ha öppna anmälningar till cuper med premissen att återbetalning sker om det blir inställt.

— Det stora problemet är att pandemilagen inte har hjälpt till i anpassningen till olika verksamheter. Vissa förbises medan det är hårdare för andra, säger Andrea Möllerberg.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget