Europas största vinst inom LoL någonsin

Mid-season invitational kort kallad MSI är det största internationella mästerskapet i League of Legends efter Världsmästerskapet "Worlds". I helgen avslutades MSI och vi fick se europeiska G2 Esports på första plats.

Foto: Riot Games

MSI är spelskaparna Riot Games egna turnering där man samlat de bästa lagen från världens alla hörn i samma turnering. Vinnarna i spelets 13 regionala ligor blir inbjudna att slåss om MSI-pokalen och den prissumma som skapats från försäljningen av ett "skin" till en utvald karaktär i spelet. Baserat på hur duktig din region varit i tidigare tävlingar så behöver man antingen först kvala in i tävlingen eller så är man redan antagen.

Regionerna Europa (EU), Nordamerika (NA), Sydkorea, Kina, Taiwan och Vietnam är de som kvalade in detta år. Tävlingen har aldrig vunnits av ett lag utanför Asien och förväntningarna var att världsmästarna Invictus Gaming från Kina skulle ta hem pokalen. Laget var obesegrat innan semifinalerna och hade dominerat med den aggressiva spelstil man visat upp.

Representanterna från EU var laget G2 Esports. De har fullt ut dominerat den europeiska ligan och körde över Origen i slutspelets final med 3-0.

Efter att Vietnams PVB och Taiwans Flash Wolves blivit eliminerade så återstod kinesiska Invictus Gaming (IG), koreanska SK Telecom T1 (SKT), amerikanska Team Liquid (TL) och Europas G2 Esports (G2).

Obesegrade IG fick möjlighet att välja motståndare i semifinalen och valde TL då de uppfattades som svagast efter gruppspelet. Det lämnade G2 med det fruktade laget SKT som vunnit VM 3 gånger genom historien.

Många var överraskade när TL lyckades vinna första matchen mot IG. I en bäst av 5 så betyder det dock att IG har fler möjligheter att besegra dem, men det skulle visa sig vara lättare sagt än gjort. TL tog ännu en poäng mot regerande världsmästarna och ledde nu med 2-0. IG tog en match efter det men serien slutade med 3-1 till Team Liquid.

Varken G2 eller SKT visade svaghet när match fyra var klar med ställningen 2-2. G2 slog till slut ut SKT med 3-2 och stämningen var på topp. Laget har för första gången nåt finalen i en turnering på denna skalan och var på väg att avsluta debatten om EU var bättre än NA.

Det var inte så mycket till final då G2 totalt krossade Team Liquid med 3-0 och slog rekord för snabbaste finalen i en internationell turnering. Lagets "midlaner" Rasmus "Caps" Winther tog hem titeln MVP efter en stark match och turnering.

I ordning från vänster Luka "Perkz" Perković (AD Carry) och Rasmus "Caps" Winther (Midlaner).
I ordning från vänster Luka "Perkz" Perković (AD Carry) och Rasmus "Caps" Winther (Midlaner).
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget