Drömmen om AIK blev sann för Guidetti

”Jag har spelat VM, jag har spelat EM, jag har spelat i många stora ligor. Jag har aldrig spelat ett Stockholmsderby. Det känns som att det är något som saknas.” Nu händer det, John Guidetti är klar för AIK.

John Guidetti är klar för AIK.
John Guidetti är klar för AIK.

Drömmen om AIK blev igår sann för John Guidetti. Fotbollsspelaren har i flera år pratat om att få spela för AIK. Igår blev det klart - Guidetti ska till AIK.

Det spekulerades redan inför säsongen om Guidetti skulle till AIK och många blev besvikna när truppen presenterades utan spelaren.

AIK och Guidetti är överens om ett pre-contract som gäller ett flerårskontrakt mellan 15 juli 2022 till och med 31 december 2025. Det första derbyt Guidetti är spelklar inför är den 28 augusti när AIK tar emot Hammarby på nationalarenan i Solna.

– Det känns bra att det äntligen är klart och riktigt skönt att vara hemma. Det är en barndomsdröm som nu går i uppfyllelse, säger John Guidetti i ett uttalande.

Armando Arizcurinaga, 16 och David Meyer, 15.
Armando Arizcurinaga, 16 och David Meyer, 15.

Det är inte bara John Guidetti som är glad över kontraktet, även supportrarna tog emot nyheterna med glädje.

– Det var oväntat. Det betyder väldigt mycket för AIK och många blev glada, säger Armando Arizcurinaga.

David Meyer säger att detta kan bli en nystart i John Guidettis karriär.

– Han är en stor talang och det är kul att han kommer till AIK. Jag tror klubben får en anfallare med hög kvalitet som kommer bidra till fler mål, säger David Meyer.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget