Dispyten mellan Barcelona och Leo Messi

Barcelonas superstjärna och lagkapten Lionel Messi har hamnat i en rejäl dispyt med klubbens egna styrelse. Allt efter en misslyckad förhandling.

Barcelonas superstjärna Leo Messi i tvist med klubbens styrelse.
Barcelonas superstjärna Leo Messi i tvist med klubbens styrelse.

I samband med coronavirusets spridning har FC Barcelona och klubbens president Josep Maria Bartomeu agerat för att spara pengar, allt för att förhindra en framtida ekonomisk kris. Enligt ESPN förde Bartomeu och FC Barcelonas egna styrelse, den 27:e mars, konversationer med sina spelare. Förslaget som togs upp var att spelarna skulle gå ner med 70% i lön och samtidigt skulle man kräva att övrig personal inom klubben gick ner cirka 80% i lön. Detta förslag nekades av spelarna menar ESPN.

Tre dagar senare gick storstjärnan och klubbkaptenen Lionel Messi ut med ett pressmeddelande på sina sociala medier angående situationen. Han menar att klubbens styrelse försökte pressa spelarna till att gå ner i löner, trots att man var villig att hjälpa till:

“Det förvånande oss att personer inom klubben försökte sätta press på oss (…) trots att vi var tydliga med om hur villiga vi var att hjälpa till. För spelarnas del har tillfället kommit för oss att berätta, att utöver att vi går ner 70% i lön, kommer vi också att bidra med pengar till hela klubbens personal så de får 100% av deras löner så länge denna situation pågår”, skriver Messi i ett pressmeddelande.

— Efter att det ursprungliga förslaget nekades av spelarna läcktes det ut till media av styrelsen. Något som helt klart gjorde spelartruppen arg. Det styrelsen försökte göra var att lägga all skuld på spelarna i media för att rädda sin egen image, säger fotbollsexperten Sid Lowe på ESPN.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget