Dessa möter Sverige i Nations League

Grupperna är lottade och Sverige möter Spanien, Italien och Schweiz i den första upplagan av Nations League på damsidan.

Landskampen mellan Sverige och Norge, april 2023.
Landskampen mellan Sverige och Norge, april 2023.

Uefa Nations Leauge har sedan 2018 spelats vartannat år på herrsidan. Turneringen har bland annat ersatt vänskapsmatcher mellan europeiska herrlandslag. I år införs även turneringen för damerna.

Sverige högt rankat

Startskottet för de första matcherna är i slutet på september och under tisdagsförmiddagen lottades grupperna fram. Turneringen är uppdelad i tre divisioner, A till C, där de högst rankade landslagen spelar i division A. Och Sverige är en av de.

Tillsammans med Spanien, Italien och Schweiz spelar Sverige i grupp A4. A-divisionen består av fyra grupper, sammanlagt 16 länder, likt division B. I C-divisionen lottades 19 lag in fördelade på fem grupper.

Ryssland får inte vara med

Uefa och Fifa har fortfarande satt stopp för Rysslands deltagande i tävlingsmatcher. Det ryska damlandslaget är därför inte ett av länderna i turneringen. Däremot spelar Belarus i B-divisionen. Landet har sanktioner mot sig inom andra idrotter, med inte när det gäller fotboll.

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget