Coronaläget: nästan två miljoner svenskar har fått en dos

Nya dödsfall har rapporterats och det finns inga tecken på minskad smittspridning. Än så länge ska inga snabbtester ges i skolan. Samtidigt ökar antalet vaccinerade i Sverige.

Folkhälsomyndigheten meddelade under pressträffen tidigare idag att ytterligare 37 dödsfall rapporterats. Sammanlagt har 13 825 smittade svenskar dött i Covid-19.

Statsepidemiologen Anders Tegnell informerar att inget tyder på att smittspridningen har minskat eller att behovet av intensivvård avtagit. Han uppmanar allmänheten att fortsätta följa grundregeln om att hålla avstånd.

– Jag vill tydligt påpeka att vi fortfarande har ett allvarligt läge, säger Tegnell till TT.

Nästan var fjärde vuxen har fått sin första vaccinationsdos i Sverige; lite under 2 miljoner personer. Anders Tegnell förutspår att vaccinationstakten kommer att öka framöver. Än så länge ska snabbtester, så kallade antigentester inte ges i skolan, men Folkhälsomyndigheten fortsätter att utreda detta.

– Att ta prover på barn på det här viset kräver speciella överväganden. Vi fortsätter föra diskussioner med de ansvariga för skolan, säger statsepidemiolog Anders Tegnell till TT.

Statsepidemiologen Anders Tegnell betonar att Sverige fortfarande har ett allvarligt läge.
Statsepidemiologen Anders Tegnell betonar att Sverige fortfarande har ett allvarligt läge.
Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Corona
Mer från Läget