Conor McGregor attackerade buss

MMA-stjärnan Conor McGregor leds in i en polisbil efter att ha överlämnat sig till polisen.
MMA-stjärnan Conor McGregor leds in i en polisbil efter att ha överlämnat sig till polisen.

I samband med mediedagen inför lördagens Ultimate Fighting Championship-gala i New York gick McGregor och flera av hans vänner till attack mot en buss, bland annat genom att kasta soptunnor.

McGregor har tidigare varit i blåsväder, bland annat för sina homofobiska kommentarer till motståndaren Andre Fili. Men denna gång är det mer allvarligt, då McGregor och 20 andra stormat en byggnad och gått ner till garaget där flera andra fighters vad på väg in i en buss i samband med UFC-galan. Från organisationens ordförande Dana White var det ord och inga visor:

– Det som hände var kriminellt, vidrigt och det äcklar mig, säger hon och fortsätter:

– De här busarna kastade cyklar och stolar genom rutorna och brydde sig inte om vilka de kastade mot eller skadade. Allt finns på video. Conor var absolut en av dem som kastade saker, det var han som kastade stolen genom rutan.

Orsaken till attacken tros vara att den 29-årige irländaren haft något otalt med ryske fightern Chabib Nurmagomedov. Två andra fighters fick skador som gör att de måste avstå från matcher under galan.

McGregor anklagas för överfall och skadegörelse, men White utesluter inte att våldsdådet kan få andra konsekvenser än enbart straff i lagens bemärkelse. Även svenska MMA-stjärnan Alex "The Mauler" Gustafsson fördömde irländaren:

– Man undrar vad det är för fel på människan. Conor McGregor har ju gjort något fantastiskt, något som ingen har gjort, och att då bara kasta bort allt och bete sig på det här sättet är att förstöra för sporten och fansen, säger han till SVT Sport.

Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget