Chelsea höll för trycket i Champions League

Mason Mount inledde målskyttet - den rutinerade mittbacken Pepe kunde bara se på.
Mason Mount inledde målskyttet - den rutinerade mittbacken Pepe kunde bara se på.

Favoritskapet låg på Chelsea i den första kvartsfinalen av två. Detta trots att Porto tidigare slagit ut storklubben Juventus. Chelsea klarade till slut pressen och tar med sig 2–0 till returen.

På grund av coronarestriktioner spelades matchen på neutral plan i Spanien. Närmare bestämt på Ramón Sánchez Pizjuán-stadion i Sevilla, där även returen spelas. Bortamålsregeln räknas trots detta. Porto stod som hemmalag i onsdagens match.

Chelsea, bortalag åtminstone på pappret, kom till matchen från storförlust mot West Bromwich i ligaspelet. Porto kom i sin tur från en vinst, 2–1 mot mittenlaget Santa Clara.

Trots spelövertag från Porto var det Chelsea som tog ledningen efter dryga halvtimmen. Den engelska mittfältaren Mason Mount kom loss och avslutade. Fint placerat, men det såg inte otagbart ut för målvakten Augustín Marchesín i Portos mål.

Porto inledde jakten på kvittering, men någon sådan skulle inte komma. Istället kunde Chelsea utöka ledningen i slutet av matchen när Ben Chilwell utnyttjade ett misstag från Portoförsvaret.

Målskytten Mason Mount var nöjd efter matchen, men var noga med att bara halva jobbet är gjort.

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Nu vet vi hur svårt det är att möta dem. Vi körde på och säkrade en fin seger, men det är bara halvtid. Jobbet är inte gjort, sa Mount till uefa.com.

Fördel Chelsea inför returen nästa vecka alltså. Då återvänder båda lagen till Sevilla. Denna gång med Londonklubben som hemmalag.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget