Bröderna Kempe gör succé i blågult

Bröderna Kempe spelar till vardags mot varandra i NHL. Nu gör de succé tillsammans i Tre Kronor.
Bröderna Kempe spelar till vardags mot varandra i NHL. Nu gör de succé tillsammans i Tre Kronor.

Tre Kronors VM-historia är kantad av framgångsrika svenska brödrapar.

Nu har ett tillkommit: Mario och Adrian Kempe.

– Kul att vi får vara i samma lag för en gångs skull, säger 22-årige Adrian.

Lite undanskymda av Alexander Wennbergs och förstakedjans succé mot Norge i 9–1-segern igår kväll gjorde bröderna Kempe från Kramfors varsitt mål.

– Det är alltid kul att göra mål och det är skönt personligen. Adrian hängde den före mig, så då fick jag öka farten lite, säger Mario som kunde blivit tvåmålsskytt men fick ett mål bortdrömt.

Mario Kempe, till vardags i NHL-laget Arizona, gör VM-debut som 30-åring och kunde i tredje matchen fira sitt första mästerskapsmål.

Vardagsrivalitet

Adrian Kempe var med och vann VM-guld i Köpenhamn förra året. Han spelar till vardags i Los Angeles och bröderna har spelat mot varandra under säsongen.

Nu får de äntligen spela tillsammans. Det var länge sedan sist.

– Det var i Modo för några år sedan. Det är roligt att vi får vara med tillsammans på den här resan, säger Adrian Kempe.

Målregn

Tre Kronor har efter premiärförlusten mot Tjeckien tagit två storsegrar mot lite sämre motstånd och öst in hela 17 mål. Ännu en lite lättare nation, åtminstone på pappret, väntar på torsdag i form av Österrike. Matcherna mot de sämre lagen ger utrymme för att gnugga på detaljer – så länge målutdelningen kommer tidigt.

– Man kan hitta lite kombinationer, öva på lite tekningsvarianter och försöka få powerplay och boxplay att funka. Men de här nationerna är tuffa också, rätt vad det är så har man lite strul i början och får inte in pucken, då kan det bli lite tajt, säger Mario.

Ämnen i artikeln
Andra läser just nu
Mer från: Sport
Mer från Läget