Barry Smith blir ny huvudtränare för Djurgården Hockey

Barry Smith har skrivit kontrakt som huvudtränare för Djurgården Hockey kommande säsong. Barry Smith bär på erfarenheter från bland annat fem Stanley Cup–vinster.

Sveriges coacher Barry Smith och Kent Forsberg under World Cup 1996, i matchen mot Tyskland.
Sveriges coacher Barry Smith och Kent Forsberg under World Cup 1996, i matchen mot Tyskland.

Nu har Djurgårdens hockeylag för herrar presenterat sin nya huvudtränare. Säsongen slutade på en tiondeplats och de slogs ut i åttondelsfinalen mot Frölunda HC. Det är sedan länge känt att deras tränare Robert Ohlsson inte kommer fortsätta med Djurgården efter säsongen 2020/2021. Det har spekulerats i vem som ska ta över tränaruppdraget och Djurgården hockey välkomnar Barry Smith.

Såhär säger Djurgårdens strategiske sportchef Joakim Eriksson i en intervju på difhockey.se:

– För det första har vi önskat addera en erfaren, meriterad tränare som har en gedigen erfarenhet av att leda spelare på absolut högsta nivå. Dessutom med vana av stressande och pressande förhållanden och som i den miljön har erfarenhet av att vinna.

Amerikanen Barry Smith har under åren byggt på en lång meritlista. Han har fem Stanley Cup–vinster, men har även varit aktiv inom olika uppdrag i mer än 32 säsonger av NHL. Han har varit assisterande förbundskapten i två mästerskap för USA.

På Djurgårdens instagram välkomnas den nya tränaren med kommentarer som:

”Vad oväntat! Men också spännande. Välkommen.”

”Välkommen till världens bästa förening.”

”Ska bli intressant att se vad han har att ställa på isen när det är dags.”

Ämnen i artikeln
Mer från: Sport
Mer från Läget